Автор Тема: Автоклав. Ділимось рецептами.  (Прочитано 323 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline SupronTopic starter

  • Засновник клубу
  • Oрганізатор
  • Повідомлень: 5521
  • Стать: Чоловіча
    • Звідки: Рівне
    • Ім'я: Андрій
    • Моє авто: LC 120, Patrol Y60, BMW F800GS
    Автоклав. Ділимось рецептами.
    « : 16 Лютий 2015, 14:01 »
    Нещодавно придбав автоклав. Основна причина придбання  - зберігання впольованої дичини, так як в морозилку все не влазить. Перший досвід був з домашньої свинини.



    Рецепт:
     на 1л банку кладемо
     - м"ясо порізане кусками 80г-150г - 950г
     - лавровий лист - 2шт
     - чорний перець горошком - 4шт
     - духмяний перець горошком - 2шт
     - сіль - 10г (одна чайна ложка)
     - ложка води (не обовязково)



    На дно банки кидаємо лавровий лист, перець, наливаємо ложечку води, накладаємо м"ясо так щоб до верху банки не доходило на 2-3см, зверху сиплемо чайну ложечку солі та закручуємо/закатуємо банку. Я робив в банках з єврокришками - все вийшло добре.

    Виставляємо банки в автоклав, наливаємо води так щоб покривала верхні банки не менше ніж на 4-5см, закупорюємо кришку та накачуємо насосом тиск в 1 бар. Нагріваємо до 120 градусів по цельсію (тиск піднімається до 4.5 бара) та тримаємо при таких умовах 1 годину. Потім вимикаємо автоклав та даємо йому охолонути до 30 градусів по цельсію, ще краще до температури навколишнього середовища. ВАЖЛИВО!!! різко не охолоджувати і не стравлювати тиск - банки полопають. Дістаємо банки з тушонкою, відкриваємо одну і дегустуємо - вийшло дуже смачно.



     Надалі планую експериментувати з різними видами тушонок з мяса, птиці, дичини, каші, риби, овочі  і т.п.. Тому дуже прошу, в кого є досвід, або навіть на просторах інтернету побачили цікавий рецепт - залишайте його в даній темі. А я в свою чергу зроблю звіт, навіть з фото чи відео, а також відішлю автору рецепту баночку продукту на пробу :!:  . Дякую за увагу. До нових зустрічей.

    Offline valeo

    • Повідомлень: 192
    • Стать: Чоловіча
      • Звідки: rivne
      • Ім'я: валерий
      • Моє авто: фольксваген
      Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
      « Відповідь #1 : 16 Лютий 2015, 19:16 »
       :shok: ух ты.....а скоко банок можна всунуть в прибор?  и скико такая вещь стоит?

      Offline SupronTopic starter

      • Засновник клубу
      • Oрганізатор
      • Повідомлень: 5521
      • Стать: Чоловіча
        • Звідки: Рівне
        • Ім'я: Андрій
        • Моє авто: LC 120, Patrol Y60, BMW F800GS
        Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
        « Відповідь #2 : 16 Лютий 2015, 21:55 »
        :shok: ух ты.....а скоко банок можна всунуть в прибор?  и скико такая вещь стоит?
        32 півлітрових, або 24 літровий. Саме цей 6400.

        http://autoclav.com.ua/ вибирай.

        Offline SupronTopic starter

        • Засновник клубу
        • Oрганізатор
        • Повідомлень: 5521
        • Стать: Чоловіча
          • Звідки: Рівне
          • Ім'я: Андрій
          • Моє авто: LC 120, Patrol Y60, BMW F800GS
          Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
          « Відповідь #3 : 17 Лютий 2015, 10:52 »
          Вчора ввечері вирішили спробувати курячу тушонку зробити, декількох видів навіть. Нижче наводжу фоторецепти.
          Дякую моїм помічникам, без яких я б не справився. Записують рецепти ;)



          1й рецепт (банка 0.5л):
           - курячі бедра
           - лавровий лист - 1шт
           - перець чорний горошком - 2шт
           - перець духмяний горошком - 1шт
           - сіль - 6-7г (2\3 чайної ложки)



          Бедра рубаю навпіл




          На дно банки кладу лаврушку+2горошинки чорного перцю+горошинку духмяного і столову ложку води (можна було і не лити)



          Пакую курку, так щоб до верху банки залишалось 1-2см і зверху кладу порцію солі.




          закриваємо кришку і банки готові до закладки в автоклав.

          2й рецепт гречка з куркою в томаті (банка 0.5л):

           - бедра, розрубані навпіл
           - гречка - 0.5 стакана
           - сіль - 10г (1 ч.л.)
           - лавровий лист - 1шт
           - перець чорний горошком - 2шт
           - перець духмяний горошком - 1шт
           - соус (все по смаку):
              - цибуля
              - морква
              - томатна паста

          Спочатку промиваю потрібну кількість гречки, та готую соус. Обсмажуємо окремо цибулю та моркву, потім змішую все вкупі та додаю томатної пасти по смаку, додаю водички та протушую хв 7-10.







          В результаті вийшов ось такий соус



          Далі приступаємо до наповнення банок. На дно стандартно перці та лаврушка, потім півстакани гречки, на гречку ложку соусу, потім пару кусочків курочки (в мене виходило в середньому 3) ну і зверху ще півложки соусу. Доливаю водички щоб все це покрило. Рівень заповнення банки повинен бути не більшим, ніж 2\3, тому що гречка має розбухнути.








          Закриваємо плотно кришки і банки готові до загрузки в автоклав.

          3й рецепт в мене виник спонтанно, так як залишилась курка та залишився соус. Я знайшов вдома ще 3 літрових банки і заклав курку вперемішку з соусом.




          Далі все несу в автоклав і виставляю гарненько



          Заливаю водою, так щоб покривала банки не менш ніж на 5 см



          Закриваю кришку, вставляю термометр та датчик, накачую 1 атм, на датчику виставляю підтримання температури 115 градусів і чекаю поки нагріється.





           
          Коли температура піднялась до 115 градусів, тиск стає більш, ніж 4.5 бара - засікаю 50 хвилин.



          Пройшло 50 хвилин, вимикаю і залишаю охолоджуватись до ранку.
          Вранці просинаюсь - першим ділом на балкон - температура нижче 30, ура можна стравити повітря і відкривати. Відкрив, дістав ось таку красу.





          Дегустація буде ввечері. Всім дякую за увагу і смачного всім.

          Offline Zimon

          • H-F Team
          • Solid Group
          • Повідомлень: 1789
          • Стать: Чоловіча
            • Звідки: Rivne
            • Ім'я: Igor
            • Моє авто: VW Golf Variant
            Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
            « Відповідь #4 : 18 Лютий 2015, 08:04 »
             :good: треба влаштувати лабораторну дегустацій роботу :biggrin:

            Offline valeo

            • Повідомлень: 192
            • Стать: Чоловіча
              • Звідки: rivne
              • Ім'я: валерий
              • Моє авто: фольксваген
              Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
              « Відповідь #5 : 18 Лютий 2015, 19:40 »
              класс! может наделаем тушонки вместе? 20% твои)))

              Offline SupronTopic starter

              • Засновник клубу
              • Oрганізатор
              • Повідомлень: 5521
              • Стать: Чоловіча
                • Звідки: Рівне
                • Ім'я: Андрій
                • Моє авто: LC 120, Patrol Y60, BMW F800GS
                Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
                « Відповідь #6 : 18 Лютий 2015, 21:22 »
                класс! может наделаем тушонки вместе? 20% твои)))
                можем

                Offline SSS

                • Повідомлень: 1514
                • Стать: Чоловіча
                  • Звідки: Рівне
                  • Ім'я: Саша
                  • Моє авто: BMW 523i E39
                  Re: Автоклав. Ділимось рецептами.
                  « Відповідь #7 : 18 Лютий 2015, 22:04 »
                  Гуд

                   


                  Наші партнери