здесь
Hunt-Fishing Team => Мисливсько-рибальська кулінарія => Тема розпочата: Supron від 16 Лютий 2021, 14:01
- Нещодавно придбав автоклав. Основна причина придбання - зберігання впольованої дичини, так як в морозилку все не влазить. Перший досвід був з домашньої свинини.
(http://cs540106.vk.me/c625219/v625219429/1a39b/w8ytP5yxZ_A.jpg)
Рецепт:
на 1л банку кладемо
- м"ясо порізане кусками 80г-150г - 950г
- лавровий лист - 2шт
- чорний перець горошком - 4шт
- духмяний перець горошком - 2шт
- сіль - 10г (одна чайна ложка)
- ложка води (не обовязково)
(http://cs540106.vk.me/c625219/v625219429/1a3aa/6u4Rh5bYna0.jpg)
На дно банки кидаємо лавровий лист, перець, наливаємо ложечку води, накладаємо м"ясо так щоб до верху банки не доходило на 2-3см, зверху сиплемо чайну ложечку солі та закручуємо/закатуємо банку. Я робив в банках з єврокришками - все вийшло добре.
Виставляємо банки в автоклав, наливаємо води так щоб покривала верхні банки не менше ніж на 4-5см, закупорюємо кришку та накачуємо насосом тиск в 1 бар. Нагріваємо до 120 градусів по цельсію (тиск піднімається до 4.5 бара) та тримаємо при таких умовах 1 годину. Потім вимикаємо автоклав та даємо йому охолонути до 30 градусів по цельсію, ще краще до температури навколишнього середовища. ВАЖЛИВО!!! різко не охолоджувати і не стравлювати тиск - банки полопають. Дістаємо банки з тушонкою, відкриваємо одну і дегустуємо - вийшло дуже смачно.
(http://cs624822.vk.me/v624822429/1b30c/ScBVJhxQxkQ.jpg)
Надалі планую експериментувати з різними видами тушонок з мяса, птиці, дичини, каші, риби, овочі і т.п.. Тому дуже прошу, в кого є досвід, або навіть на просторах інтернету побачили цікавий рецепт - залишайте його в даній темі. А я в свою чергу зроблю звіт, навіть з фото чи відео, а також відішлю автору рецепту баночку продукту на пробу :!: . Дякую за увагу. До нових зустрічей.
- :shok: ух ты.....а скоко банок можна всунуть в прибор? и скико такая вещь стоит?
-
:shok: ух ты.....а скоко банок можна всунуть в прибор? и скико такая вещь стоит?
32 півлітрових, або 24 літровий. Саме цей 6400.
http://autoclav.com.ua/ (http://autoclav.com.ua/) вибирай.
- Вчора ввечері вирішили спробувати курячу тушонку зробити, декількох видів навіть. Нижче наводжу фоторецепти.
Дякую моїм помічникам, без яких я б не справився. Записують рецепти ;)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153da/YBaFFjbam-Q.jpg)
1й рецепт (банка 0.5л):
- курячі бедра
- лавровий лист - 1шт
- перець чорний горошком - 2шт
- перець духмяний горошком - 1шт
- сіль - 6-7г (2\3 чайної ложки)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15403/I5036irwxVs.jpg)
Бедра рубаю навпіл
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15508/QI9pbGZQvK0.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153b2/pgJxZubNpPE.jpg)
На дно банки кладу лаврушку+2горошинки чорного перцю+горошинку духмяного і столову ложку води (можна було і не лити)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153e2/i8YSqsmh9Rs.jpg)
Пакую курку, так щоб до верху банки залишалось 1-2см і зверху кладу порцію солі.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153c2/isuougYB8zo.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1538a/wyPTFjS8C4M.jpg)
закриваємо кришку і банки готові до закладки в автоклав.
2й рецепт гречка з куркою в томаті (банка 0.5л):
- бедра, розрубані навпіл
- гречка - 0.5 стакана
- сіль - 10г (1 ч.л.)
- лавровий лист - 1шт
- перець чорний горошком - 2шт
- перець духмяний горошком - 1шт
- соус (все по смаку):
- цибуля
- морква
- томатна паста
Спочатку промиваю потрібну кількість гречки, та готую соус. Обсмажуємо окремо цибулю та моркву, потім змішую все вкупі та додаю томатної пасти по смаку, додаю водички та протушую хв 7-10.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1537a/fWJQy60hc6o.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1539a/JyZAVlNBhkg.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15382/Qakv-jogQGA.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153aa/E4-PnvaB_7M.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153d2/g8VxYUbVyTc.jpg)
В результаті вийшов ось такий соус
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153ba/NRpifgudeA0.jpg)
Далі приступаємо до наповнення банок. На дно стандартно перці та лаврушка, потім півстакани гречки, на гречку ложку соусу, потім пару кусочків курочки (в мене виходило в середньому 3) ну і зверху ще півложки соусу. Доливаю водички щоб все це покрило. Рівень заповнення банки повинен бути не більшим, ніж 2\3, тому що гречка має розбухнути.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153e2/i8YSqsmh9Rs.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1536a/S15v7g_U-K0.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/153f3/ksXNBqamEgk.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15372/K0tSL6Ok5Jg.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15434/qO0R3wDY2uo.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1541c/2OEXOTgIGps.jpg)
Закриваємо плотно кришки і банки готові до загрузки в автоклав.
3й рецепт в мене виник спонтанно, так як залишилась курка та залишився соус. Я знайшов вдома ще 3 літрових банки і заклав курку вперемішку з соусом.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15454/e0cauVgzVkI.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1544c/BfPgZcypf4U.jpg)
Далі все несу в автоклав і виставляю гарненько
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15424/AsQ38QLMMcg.jpg)
Заливаю водою, так щоб покривала банки не менш ніж на 5 см
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15414/RO--2ZO3xbk.jpg)
Закриваю кришку, вставляю термометр та датчик, накачую 1 атм, на датчику виставляю підтримання температури 115 градусів і чекаю поки нагріється.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1542c/fbpp-sb60P4.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1543c/TiL8OIv2Dag.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/1540b/D4bkNr3buBs.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/15464/u8_nR4QrtUQ.jpg)
Коли температура піднялась до 115 градусів, тиск стає більш, ніж 4.5 бара - засікаю 50 хвилин.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/154f0/33TTIKmSmTs.jpg)
Пройшло 50 хвилин, вимикаю і залишаю охолоджуватись до ранку.
Вранці просинаюсь - першим ділом на балкон - температура нижче 30, ура можна стравити повітря і відкривати. Відкрив, дістав ось таку красу.
(http://cs621322.vk.me/v621322521/154f9/TS8a9ujmE3k.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/154e0/TywPKjb6YrA.jpg)
(http://cs621322.vk.me/v621322521/154e8/9mPp5ytaaI4.jpg)
Дегустація буде ввечері. Всім дякую за увагу і смачного всім.
-
:good: треба влаштувати
лабораторну дегустацій роботу :biggrin:
- класс! может наделаем тушонки вместе? 20% твои)))
-
класс! может наделаем тушонки вместе? 20% твои)))
можем
- Гуд