Hunt-Fishing Team => Мисливсько-рибальська кулінарія => Тема розпочата: Petrucho від 06 Січень 2013, 10:59
Попробував якось на полюванні онний напій і дуже сподобався бо коньяки та різного роду казьонка вже приїлись тому було вирішено спробувати зробити своїми силами куплено 10кг цукру і пачка дріжджів і відддана куму на поталу і оссь через три неділі получилось 10 літрів добротного самогону очищеного 5 з яких одразу відлито для виробництва хріновухи рецепт правда випитать не получилось але благо всюдисущий інтернет знає все і ось недовго копаючись знайшов слідуючі.
1. Хріновуха «сувора».
Корінь хрону слід ретельно очистити і нарізати на довгі смужки. Покладіть хрін в посудину і залийте горілкою. Додайте мед. Ретельно закупорьте бутель. Збовтайте і настоюйте три дні в сухому теплому місці.
2. Хріновуха «пряна.
Корінь хрону потрібно очистити від «шкурки» і нарізати «шайбочки». У скляну банку з широким горлом покладіть хрін, налийте трохи горілки і додайте мед. Ретельно збовтайте, щоб мед «розійшовся». Додайте запашний перець, гвоздику, ялівець і пекучий перець. Влийте залишилася горілку. Закрийте банку кришкою і настоюйте в темному сухому місці не менше 3-4 днів, але не більше 2 тижнів. Чим довше настоюється хреновуха, тим вона м'якша. Перед використанням напій процідіть і охолодіть.
3. Хріновуха лимонна.
Корінь хрону необхідно вимити, очистити і натерти на тертці. Покладіть тертий хрін у скляну посудину і залийте горілкою. Закупорте посудину і приберіть в темне тепле сухе місце на 4-5 днів. Через зазначений час, приготуйте інші інгредієнти. З лимона зніміть цедру. Кріп наріжте. Зваріть карамельний сироп з цукру і води. На 75 грам цукру потрібно взяти 100 грам води. 50 грам цукру нагрійте до коричневого кольору і легкого карамельного запаху, додайте гарячу воду і цукор, що залишився, всипте ванілін, дочекайтеся поки доданий цукор розчиниться і процідіть. Карамельний сироп трохи охолодіть. Дістаньте настоянку, вийміть пробку і додайте кріп, лимонну цедру і сироп. Збовтайте, закупорьте і поставте настоюватися на добу. Через добу напій потрібно процідити, охолодити і можна подавати до столу.
4. Хріновуха з селерою і часником.
Корінь хрону помийте, очистіть і наріжте шматочками. З лимона зніміть цедру. Селера наріжте «шайбочки». Часник очистіть від шкірки, розріжте навпіл і надавіть широкою стороною ножа. Складіть в прозору пляшку хрін, селера, лимонну цедру, часник, корицю і перець, налийте горілку, додайте мед і збовтайте. Приберіть хріновуху настоюватися на 5-7 днів у темне сухе місце, періодично діставайте і збовтуйте. Через тиждень процідіть хріновуху і розлийте по пляшках. Закупорте і зберігайте в холодильнику.
Вирішив спробувати перший варіант з деякими невеличкими змінами ;в першому варіанті корінь не порізав а потер на тертку і пробно зробив літру хріновухи додавши перетерту шкірку лимона.
Що з цього вийшло попробую через тиждень.
(http://s017.radikal.ru/i444/1301/fd/a575f9b041ed.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s020.radikal.ru/i710/1301/e3/5157d2579dbf.jpg) (http://www.radikal.ru)
І ще зробив плящинку клюквенної :)
- Мабуть клюквенна буде смачніша :)
- Хрін заливається самогонкою чи звичайною горілкою?
- Midaff, Клюквену не пробував, але як катаУся на бордячі в Карпатах, то пили Хріновуху, але там була Хріновуха з медом і звичайна Хріновуха, то пив звичайну, дуже круто підходять до закусі сухарі з соусом з часноком.. Мегабомбезно! І ніс так пробиває і зігріває :good:
- Lopyshok, прикольно, треба буде колись попробувать :slunki:
- suspectВ принципі всерівно якщо самогон добрий ,
-
Покладіть тертий хрін у скляну посудину і залийте горілкою. Закупорте посудину і приберіть в темне тепле сухе місце на 4-5 днів.
коли термін спливає??? ми вже всі мабуть хочем до тебе вгості!!! :alcoholic: :russo:
- :laugh: :laugh: :laugh: Rost1k_Wolf, :davai:
- ой, подумаєш модний!!! в мене свой самогончик вдома є та щей кабанчика на різдво захерачили!!! :drazn: :drazn: :drazn: