здесь
Hunt-Fishing Team => Мисливсько-рибальська кулінарія => Тема розпочата: Supron від 22 Листопад 2011, 18:13
- В цій темі буду викладати рецепти, буду старатись з фото, які сам готую. Недавно робив плов, але не фотографував, тому звіт викладу пізніше, так як планую знов порадувати домашніх десь на вихідних. А зараз напишу про приготування азербайджанської страви під назвою "Кабоб-роган" або "Супріто".
- Інгрідієнти:
1 кг свинини
100-150 г олії або жиру
600- 700 г чищеної картоплі
5-6 невеликих цибулин
1.5-2 ложки томатної пасти, в моєму випадку трохи більше кетчупу.
приправи по смаку.
обовязково КАЗАН
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_53c5799c.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_8b900ea6.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_07510f18.jpg)
Картоплю нарізаю великими кусками
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_7b9b17dd.jpg)
Обсмажую у великій кількості олії до червоної корочки
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_be2f3d79.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_aa3d8440.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_83d0c5a7.jpg)
В розігріту олію опускаю м"ясо.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_bd0a5ae1.jpg)
М"ясо обсмажую при частому помішуванні, після чого до нього додаю багато цибулі, нарізаної напівкільцями.(на 1кг м"яса 600-700г цибулі).
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_a2d1a3d3.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_b87c4a20.jpg)
М"ясо та цибулю обсмажую при відкритій кришці і потрохи зменшую вогонь під казаном, для того щоб цибуля не пригоріла але обсмажилась до червоного кольору.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_1ae91382.jpg)
Під кінець обсмажування м"яса додаємо чорний перець та приправи по власному смаку і вже в самому кінці смаження - томатну пасту або кетчуп.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_9fabc3cf.jpg)
Тепер все це потрібно ретельно перемішати, обсмажити ще декілька хвилин і додати кропу (кипятка).
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_b4d776c8.jpg)
Після цього вогонь зменшую і тушкую приблизно 30 хв.
По готовності м"яса закидаємо в казан картоплю, казан закриваю і роблю вогонь на самий мінімум.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_a7347026.jpg)
Все це готується хвилин 30-40. Перемішувати не потрібно.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_6a75c7a5.jpg)
Смачного.
- Виїжаю) :laugh:
- на дату глянь на фото, виїжатєль)))
- Я б тоже виїхав :) :good:
- :slunki: :slunki: :slunki: Бльо як апетитно....Треба вдома заварганити...
- Хех, зачод, мабуть, смакотіщаааа? Так тримати. На вихідні прийдеться зайнятися)))
- :slunki: :slunki: А-ААА-петиту то нагнав Андрюха, :good: Давай далі, так тримати...)
- Зараз починаю готувати плов. Фотозвіт, думаю буде ввечері.
- ждёмс аппетитные фото :agna:
- Інгрідієнти:
-куряче філе
-рис
-цибуля
-морква
-сіль
-перець
-спеції
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_b605ed0f.jpg)
Цибулю нарізати,
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_9328ef08.jpg)
моркву нарізати півкільцями,
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_5714a62d.jpg)
м"ясо нарізати невеликими шматочками.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_fd02f635.jpg)
Підсмажити на невеликій кількості олії цибулю до золотавого кольору
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_0e7ad80b.jpg)
потім додати курку
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_5d6bd125.jpg)
та підсмажити до білого кольору
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_d14de116.jpg)
додати моркву та тушкувати під кришкою близько 5 хвилин
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_732b7e38.jpg)
додати спеції, посолити, поперчити, потім залити водою так щоб вона повністю покривала м"ясо. Тушкувати під кришкою 20-25 хвилин.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_539c1a1d.jpg)
Засипати рис (не перемішувати), залити водою, щоб вона покривала рис на 2 см. Тушкувати під кришкою до готовності (прибл. 30 хвилин).
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_74954cd4.jpg)
Перемішати та подавати до столу.
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_34f6ce04.jpg)
(http://cs5145.vkontakte.ru/u3904429/147533782/x_426dd778.jpg)
Смачного.
- Прикольно, треба буде спробувати. Якщо спробую, викладу свій фотозвіт. В мене ваги правда немає такої, буду на око.
-
буду на око.
На око краще нічого не клади, це поганий пристрій для зважування... :biggrin:
- :laugh:
- Смакотєнь, треба буде спробувати. Я зазвичай просто тушкую курку з цибулькою і морквою
Андрюха, а рис зовсім сирим треба сипати? Встигне він за 30 хв зваритись?
Де таку вагу для харчів купував? :) Теж планую собі придбати
- CAH4O, Весы кухонные » Mirta Мирта бытовая техника Киев Украина страна производитель Турция Китай (http://mirta.3604444.com/tags/%C2%E5%F1%FB+%EA%F3%F5%EE%ED%ED%FB%E5/) посмотри тут
-
Смакотєнь, треба буде спробувати. Я зазвичай просто тушкую курку з цибулькою і морквою
Андрюха, а рис зовсім сирим треба сипати? Встигне він за 30 хв зваритись?
Де таку вагу для харчів купував? :) Теж планую собі придбати
рис сирий, але краще твердозерних порід, встигає,можливо трішки більше ніж 30 хв, треба залити не більше ніж 2 см води зверху і слідкувати коли википить. Ваги в комфі взяв найдешевші десь 150 грн
- Veluke dyakyyu Suprony sho ne zalushuv golodnumu))) i stravy ocinulu Swedu))) palchiki :good:
(http://s58.radikal.ru/i162/1112/e3/601da210dabd.jpg)
(http://i027.radikal.ru/1112/ed/8e608fcc7881.jpg)
(http://s017.radikal.ru/i409/1112/d4/c3d1f64efe02.jpg)
(http://s60.radikal.ru/i169/1112/cb/c6f0f3a4f830.jpg)
(http://s52.radikal.ru/i135/1112/c0/40cbf394567b.jpg)
(http://s44.radikal.ru/i104/1112/86/46558e6bc4de.jpg)
(http://s44.radikal.ru/i105/1112/1d/c2b6dc6c6ff3.jpg)
(http://s46.radikal.ru/i112/1112/71/57c71e4b6a07.jpg)
(http://s017.radikal.ru/i414/1112/f1/adeb0e1a87ef.jpg)
(http://i072.radikal.ru/1112/b9/9e0f5cac5ecf.jpg)
(http://s47.radikal.ru/i118/1112/3e/3014cc66683a.jpg)
(http://s49.radikal.ru/i126/1112/bc/ce1dda5c0e05.jpg)
(http://i015.radikal.ru/1112/88/c373a3ee6dfe.jpg)
(http://s16.radikal.ru/i191/1112/37/33dce13f6168.jpg)
- приємно що став у пригоді)
- Для плову з реберцями нам потрыбно :
Один смішний повар-пыонєр
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c09/2F8IBfBSH8A.jpg)
один помічник-фотограф
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/bdc/6Ifi3p-x5yg.jpg)
- кілограм свинячих реберець
- кілограм цибулі
- кілограм моркви
- кілограм рису
- сіль, перець, приправи по смаку
- кринична вода
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c12/BYJ1In814Mc.jpg)
Спочатку розігріваємо казан
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c1b/QNxSpq83twc.jpg)
потім наливаємо олію, або жир і також сильно розігріваємо
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c24/wJwbKd1G39Y.jpg)
Далі закидаємо реберця та обсмажуємо їх
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c2d/_5D2pvXw1Ds.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c36/iIV6o8SPu30.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c3f/huMLMLgKM20.jpg)
потім закидаємо цибулю та часто помішуємо, щоб вона не згоріла а підсмажилась до золотистого кольору
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c48/atysFbLYe7g.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c51/kIft5zIaaQ8.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c5a/TtU15A7vZA4.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c63/Xv0gwuUNoSU.jpg)
далі вкидаємо моркву
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c6c/w4T0ndnSn4M.jpg)
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/c75/e7QoAe5nWmw.jpg)
так само смажимо, потім все заливаємо водою, так щоб покрило на 2 мм і тушкуємо
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/cab/HcnvWWxh1yY.jpg)
після того як морква стала м"ягенькою - засипаємо сіль, перець, приправи, перемішуємо і засипаємо рис НЕ ПЕРЕМІШУЮЧИ заливаємо водою приблизно на 1.5-2см та варимо до википання води.
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/cb4/Bld2KGbXPuk.jpg)
Смачного
(http://cs305505.userapi.com/v305505429/cc6/ZWUYAoJ24L4.jpg)
- гарно вийшло, шкода, що інтернет не передає запахи :) :good:
- відкривай ресторан!
- Tortik-Veteran, Дай грошей
- Supron, мав би-сам відкрив би
- Supron, за плов... чуть слюною не вдавився, варив його в казанку ще роки 2 назад, скажу так, на вигляд не гірший за смак :good: Андрюха респект за доведення в масси :)
- клас. :good: :drink:
- Вчора запікав мясо в духовці і робив домашній майонез, якщо комусь цікаво викладу фотозвіт
-
Вчора запікав мясо в духовці і робив домашній майонез, якщо комусь цікаво викладу фотозвіт
а может ненада? :biggrin:
-
Вчора запікав мясо в духовці і робив домашній майонез, якщо комусь цікаво викладу фотозвіт
а может ненада? :biggrin:
от ти жук. про майонез фотозвіту не буде.просто розкажу на словах)
- Вчора захотілось печеного м"яска. Пропоную оцінити мій рецепт, по крайній мірі мені та Ксені з Петриком сподобалос
Інгрідієнти:
- ошийок свинний
- сіль
- перець
- приправа для м"яса
- приправа для свинини
- лавровий лист
- майонез
- гірчиця
- часник
(http://cs317728.userapi.com/v317728429/48d3/aZxVAHVG4YA.jpg)
Змішуємо сіль перець та приправи
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/59de/UapnYlVzMTY.jpg)
Далі змішуємо гірчицю та майонез в пропорції 1:1
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/59e8/wnaxFyitfbE.jpg)
Шпигуємо м"ясо часником
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/59f2/EVcnaFQzqRU.jpg)
Натираємо нашою сумішшю приправ
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/59fc/4iJLslOeiZc.jpg)
Потім натираємо сумішшю майонезу та гірчиці
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/5a06/kkGZW53qO4U.jpg)
Залишаємо буквально на півгодинки промаринуватись, потім ставимо у духовку розігріту до 200-220 градусів приблизно на півтори-дві години - після години готування потрібно перевіряти готовність м"яса ножем або зубочисткою.
І ось наше м"яско готове
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/5a10/aDl6MXuM87g.jpg)
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/5a1a/nmBw71SHyOM.jpg)
Смачного
(http://cs304100.userapi.com/v304100429/5a24/UgQkrBgIOq4.jpg)
Дуже смачно гарячим, але реально краще смакує холодним)))
Ще розкажу дуже простий рецепт домашнього майонезу - реально набагато смачніше Торчин Європейський.
Інгрідієнти:
- одне яйце
- четвертина чайної ложки солі
- пів чайної ложки цукру
- 150 мл олії соняшникової
- столова ложка лимонного соку
- пів чайної ложки гірциці (з тюбика)
змішуємо сіль, цукор, лимонний сік (все в посудині трошки ширшій ніж блендер), потім наливаємо олію, кладемо гірчицю, вбиваємо яйце і перемішуємо блендером на протязі секунд 30 - все майонез готовий, смачного. ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ НЕ БІЛЬШЕ 2Х ДІБ!!!
- Хороше мясце.Сам дуже люблю таке.Тут головне не перетримати в духовці.щоб соковитість не стала сухістю.
А взагалом штука кльова.
- домашній майонез кльова штука, ми теж робимо. але там є нюанс - якщо робити мало - можна з пропорціями не вгадати, зробиш багато - не встигаємо з"їсти :biggrin:
- отметимса и тут :biggrin:
канелони гиги
(http://photo.qip.ru/photo/65256/151093597/xlarge/176436078.jpg)
- Серий, напиши шо це і як готувати)
- Макарони под фарширофку
1 мняса, фарш, кабаса, покуй
2 малосольне огірке
3 травка "суміш італ траф"
4 сир
режим мелко мняса, кабасу, обжаюем практически тип до готовности, паралельно ріжем мелко огурчики, кидаем в сковородку до мняса, жарим в месте, жарим мин 8-10, аднавременно варим макарони.
засипаем травку в мняса с огірками, , потом закидаем сир, жарим поки не склеїться сир.
цідим макарони, оставялем шоб астигли и фаршируем тим шо осталось на сковородке
по желанию можна жрать холодним, або розогріть на сковородке і помипать сиром, как то так :biggrin:
- баклажани :laugh:
1 ток алифкавая алия, баклажани , часник зелень
по фото буде все понятно, оставлять на сутке в халадильнеге
(http://photo.qip.ru/photo/65256/151093597/xlarge/176438568.jpg)
(http://photo.qip.ru/photo/65256/151093597/xlarge/176438577.jpg)
(http://photo.qip.ru/photo/65256/151093597/xlarge/176438585.jpg)
(http://photo.qip.ru/photo/65256/151093597/xlarge/176438591.jpg)
- :wasko:
- Ням-ням :) :good:
- Хто вгадає, що готується в сковорідці на даному фото?
(http://cs313818.vk.me/v313818429/4fc2/0HRs6OsFEwc.jpg)
- мозок? :)
-
мозок? :)
ні
- Dimon, бичачі гегли ? :biggrin:
- Бичі яйця?
- Dimon, м'ясо :biggrin:
-
Dimon, бичачі гегли ? :biggrin:
Бичі яйця?
яйця, но не бичачі, де ви на полюванні бика бачили)
- свинячі в перемішку з козлячими.... :biggrin:
- оленячі шо ле???
- кабанячі, Супрон готував....вкусняшка пздц.
зараз Супрон відео загрузить і покажу)
- Dimon, :Om-nom-nom 1: я в Карпатах їв таку штукєнцию.
- Dimon,
(http://savepic.org/4743650.gif)
-
-
-
- (http://cs606820.vk.me/v606820429/1529/CQG0TLrm_Mc.jpg)
(http://cs606820.vk.me/v606820429/153b/KWnf9dfQP5E.jpg)
(http://cs606820.vk.me/v606820429/1544/3w7axJiUzo0.jpg)
(http://cs606820.vk.me/v606820429/154d/HN01m1-oIzA.jpg)
(http://cs606820.vk.me/v606820429/1532/QrCKEkmMo9E.jpg)
- :Om-nom-nom 1: збсь
- А рецептик можно? :blush:
-
А рецептик можно? :blush:
рецепт простий
беремо рульку, гарно вимиваємо, шпигуємо часником, натираємо приправами і сіллю по смаку. Трішки маринуємо (можна і на ніч), в мультиварці обсмажуємо її з кожної сторони до рцм"яного, вкидаємо цибулі головок 5 розрізаних навпіл, так само підсмажуємо. Заливаємо темним пивом (в мене пішло 1.5 літра), на мультиварці обираємо режим "тушение" або "томление" в кого як і тушкуємо орієнтовно години 3.
Смачного.
- :slunki:
- CAH4O, дай-но пару рецептів тих каш що ти на ранок собі готуєш)
- Supron, я собі на ранок овсянку варю. :) Десь 3-4 ст. ложки овсянки, 200-300 мл молока, трошки вершкового масла і 50 мл води. Програма "Молочна каша" на 15-18 хв. Для різноманітності можна після приготування каші:
- їсти "чисту" кашу, при бажанні трохи присолити
- трохи ізюму або інші сухофрукти (щоб розпарились після приготування каші засипати в чашу і на 2-3 хв. лишити)
- свіжі фрукти
- згущене молоко
- мед
- фруктовий джем
P.S. Готую на ранок тільки овсянку, бо манну кашу не люблю :)
- CAH4O, сенкс, попробую, бо сьогодні на ранок собі робив пшоняну)
- Рулєчка ver.2.0
(http://cs606328.vk.me/v606328429/2b28/Ba8rNsui1Yc.jpg)
- "Кабоб-роган" за рецептом Супрона :ok:
(http://cs622326.vk.me/v622326861/276f/DJjkPKz6S5I.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2754/9h95SfIdayE.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2783/kaoEHSu9vQM.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/274b/QmHsba4KHcc.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2742/FDmVngYFlx8.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2766/tQD1-y7hR0w.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2784/ONsxQHDkU8U.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2778/_uvUZHeIzvo.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/275d/wuR8sduDTe4.jpg)
(http://cs622326.vk.me/v622326861/2793/h8mDfOIlU5U.jpg)
- Supron jr, красава! :good: смачно получилось?
П.С. ти готував чи Юля?
П.П.С. я тобі казан подарую, такі блюда в ньому готуються.
- Supron jr, а короткий мануал в виде текста можно?? я непротив тоже такую бадягу приготовить :)
- +1 теж цікавить детальніше список інгридієнтів та мануал
-
Supron jr, красава! :good: смачно получилось?
П.С. ти готував чи Юля?
П.П.С. я тобі казан подарую, такі блюда в ньому готуються.
смачно,я готував,подаруй)
- Санька, suspect, див. 2ге повідомлення в цій темі
- Санька, suspect, мануал детальний від супрона,на першій сторінці в 2му повідомленні.
- я так понял своими рецептами-приготовлениями тут тоже можно делиться? :blush:
-
я так понял своими рецептами-приготовлениями тут тоже можно делиться? :blush:
спробуй)
- До обіду ще година, а я вже їсти хочу :cray:
-
До обіду ще година, а я вже їсти хочу :cray:
Їсти то свиняче діло.... :biggrin:
-
я так понял своими рецептами-приготовлениями тут тоже можно делиться? :blush:
спробуй)
буду очередной раз готовить - сфоткаю процесс и выложу с описанием :)